laser-graveren-Raidho

Wat is lasergraveren?

Lasergraveren is een proces waarbij een laserstraal wordt gebruikt om materialen zoals inox, hout, aluminium, kunststof , glas en zelfs fruit  te graveren, markeren, verkleuren of snijden. Lasergraveren is een veel voorkomende techniek in de industrie. Daarnaast is het een ideale manier om bedrijfsproducties te personaliseren. Denk aan barcodeplaatjes, identificatieplaatjes of gepersonaliseerde geschenken.

Hoe werkt lasergraveren?

We richten een laserstraal op het materiaal, waardoor het oppervlak wordt verbrand, gesmolten of verkleurd. Met lasergraveren kan je verschillende effecten bereiken: je kan tekst graveren maar ook complexere patronen uitsnijden. De intensiteit, type en duur van de lasterstraal bepaalt deze uitwerkingen.

Het lasergraveren passen we bij Raidho toe op veel verschillende materialen zoals: hout, glas, leer, steen en fruit

Waarvoor wordt lasergraveren gebruikt?

Lasergraveren is een ideale manier voor het markeren van serienummers op producten of het graveren van logo’s op allerlei bedrijfsproducties. Ook bij het snijden van hele gedetailleerde en nauwkeurige vormen is lasergraveren de beste manier. Het is een ideale techniek voor het personaliseren van  geschenken en promotiemateriaal voor bedrijven.

Het is ook een efficiënte manier om materialen te bewerken zowel voor kleinschalige als grootschalige industriële productie.  Bij Raidho kan je terecht voor:

Personalisatie: gepersonaliseerde geschenken en bedrijfsartikelen zijn ideaal om te graveren.

Industrie: serienummers, barcodes QR codes of dot matrix en andere identificatiegegevens markeren we op die manier op producten. Op deze manier graveren we heel gedetailleerde markeringen op producten.

Kunstwerken en decoratieve elementen: lasergraveren is ook een leuke manier om kunstwerken te maken op materialen zoals hout, glas en steen. Ook decoratieve elementen zijn ideaal.

Medisch: markering van medische instrumenten.

Elektronica: identificatiegegevens graveren we op printplaten.

Borduurwerk: het wordt ook gebruikt om stoffen te markeren voor borduurwerk waardoor het mogelijk is om zeer gedetailleerde ontwerpen te maken.

Hobby’s: allerlei soorten markeringen graveren of snijden op hobbymateriaal.

Voorbeelden

Lasergraveren op bijna alle materialen

Onze hoogwaardige lasergravures zijn bijna op elk materiaal toe te passen. Met lasergraveren wordt een klein laagje uit het materiaal gebrand of verkleurd. Hierdoor kan bijna elk materiaal worden voorzien van een tekst, logo of afbeelding. Denk hierbij aan industriële toepassingen zoals typeplaatjes, identificatie of barcodeplaatjes. Maar ook aan naamborden op bijna elk materiaal zoals; RVS, kunststof, natuursteen, leder, vilt, plexiglas, trespa en glas. We hebben zelfs gravuren uitgevoerd op fruit. Voor elke opdracht geldt een snelle levering en hoge kwaliteit.

 

Voordelen 

Minutieus: lasers graveren zeer minutieus tot in de fijnste details.

Snelheid: lasers werken erg snel. Hierdoor kunnen we grootschalige producties leveren in een korte tijd.

Lasergraveren kan op bijna alle materialen.

Materiaal wordt niet aangeraakt: de lasers graveren en snijden zonder direct contact te maken met het materiaal. Dit minimaliseert het risico op beschadiging van het materiaal en vermindert de slijtage van de apparatuur.

Reproduceren: lasers graveren nauwkeurig en consistent. Hierdoor zijn ze ideaal voor grote oplages voor industriële producties.

Flexibel: veel materialen en texturen zijn zeer geschikt om te lasergraveren.

Duurzaam: Ze produceren geen afval tijdens het graveren of snijden. Dit maakt het een erg duurzame techniek en methode.