inox_hoelmeter

Lasergraveren inox rvs

Lasergraveren op inox of rvs begint met het voorbereiden van het materiaal. Hoe wordt dat gedaan?  Het oppervlak wordt gereinigd en ontvet om ervoor te zorgen dat de laserstraal een scherpe en voornamelijk nauwkeurige markering kan maken. Daarna wordt de afbeelding  middels een eps, ai, dxf of pdf geprogrammeerd in de software van de lasergraveermachine. De software van de machine bepaalt hoe de laserstraal het oppervlak van het inox of rvs zal bewerken en bepaald het soort gravure.

Hoe verloopt het proces van lasergraveren op inox of rvs?

Het inox of het roestvrijstaal wordt op de juiste positie geplaatst onder de kop van de machine. De laserstraal wordt vervolgens op het oppervlak gericht van het inox waarna het bewerken van het materiaal kan beginnen. Een permanente tekening, patroon of afbeelding ontstaat doordat de laserstraal met hoge snelheid over het oppervlak van het inox beweegt. De laserstraal verkleurd het metaal op de juiste plekken waardoor de tekening, het patroon of de afbeelding zichtbaar wordt.

Het proces van lasergraveren op inox of rvs kan gemakkelijk worden aangepast  om verschillende contrasten en texturen te creëren.  Er kan dus op maat gewerkt worden. Dit maakt het een veelzijdige en populaire keuze voor toepassingen zoals het graveren van naamplaatjes, logo’s, tekst of afbeeldingen op voorwerpen zoals sleutelhangers, sieraden, gereedschap, tagplates en nog veel meer.

Naast de precisie en kwaliteit van de resultaten heeft het lasergraveren van inox nog andere voordelen. Het is een snel en efficiënt proces. Dat betekent dat grote hoeveelheden inox in korte tijd kunnen worden gegraveerd. Bovendien is het een duurzaam proces dat geen inkt, verf of chemicaliën vereist en dus milieuvriendelijk is.

Voordelen 

Heel nauwkeurig: De laserstraal kan tot in de puntjes nauwkeurig worden aangestuurd, waardoor het mogelijk is om complexe en gedetailleerde ontwerpen te graveren op rvs of inox-oppervlakken.

Duurzaamheid: Het patroon, de tekening of de afbeelding die gemaakt is op inox of rvs is permanent en zeer duurzaam. Dit komt doordat het oppervlak van het roestvrijstaal of inox niet wordt beschadigd tijdens het proces.

Snelheid: Het lasergraveren van inox/rvs is zeer snel en efficiënt.

Flexibiliteit: De lasers kunnen in het inox verschillende ontwerpen maken, inclusief afbeeldingen, tekst en logo’s.

Milieuvriendelijk: Het lasergraveren op materalen zoals inox of rvs is een milieuvriendelijke gravuretechniek omdat er geen chemicaliën of giftige stoffen worden gebruikt.

Lasergraveren op inox en rvs is een zeer effectieve en nauwkeurige manier om te graveren. Het biedt duurzame en hoogwaardige markeringen op rvs-oppervlakken voor verschillende toepassingen.  Denk aan productidentificatie, personalisatie van geschenken, logo’s en nog zoveel meer.

Voorbeelden

Is er een verschil tussen inox en rvs?

Inox en rvs zijn beide termen die worden gebruikt om roestvrij staal aan te duiden. Inox is de Franse term voor roestvrijstaal. Rvs is gewoon de Nederlandse afkorting voor roestvrijstaal.Roestvrijstaal is een legering van ijzer, chroom, nikkel en andere metalen.Het kan belangrijk zijn om de exacte samenstelling van het roestvrijstaal te kennen. Waarom? Omdat deze kan variëren afhankelijk van de toepassing waarvoor het wordt gebruikt. De samenstelling van inox of rvs kan bijvoorbeeld invloed hebben op de sterkte en temperatuurbestendigheid van het materiaal.

 

Allerlei mogelijkheden waarvoor je lasergraveren op inox of rvs:

Naamplaatjes: Lasergravure kan worden gebruikt om naamplaatjes te maken voor werknemers, personeel of voor leden van een vereniging.

Gepersonaliseerde geschenken: Lasergraveren op rvs of inox kan gebruikt worden om persoonlijke cadeaus te maken zoals sleutelhangers, fotolijsten en sieraden.

Industriële onderdelen:  Serienummers, QR-codes. Dotmatrix en productcodes en andere informatie op industriële onderdelen zijn perfect om te laten graveren als ze gemaakt zijn uit rvs of inox.

Architectuur: Lasergraveren op inox of rvs is zeer geschikt om dingen te markeren en te versieren voor architecturale toepassingen zoals deurborden, trapleuningen en andere decoratieve elementen.

Elektronica: Ook laptops, smartphones, tablets of andere soorten elektronica waar rvs in zit is uitermate geschikt om te laten lasergraveren.

Keukengerief: Lasergravure kan worden gebruikt om keukengerief uit rvs zoals messen, kookgerei en andere accessoires te markeren.

Sportprijzen: Trofeeën, medailles en andere sportprijzen zijn zeker geschikt om te laten lasergraveren.

Identificatieplaatjes: Lasergraveren op rvs of inox kan worden gebruikt om identificatieplaatjes te maken voor, machines en andere toepassingen.

Bewegwijzering – Lasergravure kan worden gebruikt om RVS te markeren voor bewegwijzeringstoepassingen, zoals borden voor in- en uitgangen, parkeerplaatsen, waarschuwingsborden en nog veel meer.

Neem contact op met ons en we vertellen u er graag meer over. Vraag gerust naar een offerte!