lasersnijden2-min

Hout graveren met een laser

Lasergraveren op hout is een proces waarbij de laserstraal het oppervlak van het hout verbrandt en zo een permanent ontwerp of patroon in het hout maakt. De laserstraal wordt gericht op het oppervlak van het hout en beweegt met een hoge snelheid over het te graveren gebied. Dit wordt allemaal aangestuurd door een softwareprogramma.

Hoe graveer je hout met een laserstraal?

Wanneer de laserstraal het oppervlak van het hout raakt, wordt de energie van de straal omgezet in warmte. Hierdoor begint het hout te verbranden en als gevolg daarvan ontstaat het gewenste ontwerp. De diepte van de gravure hangt af van verschillende factoren:

de intensiteit van de laserstraal, de snelheid van de laserstraal en het type hout

Hout graveren is een mooie techniek. Dat is onze expertise bij Raidho.

Hout graveren met een laser biedt veel voordelen. De precisie of nauwkeurigheid is intens alsook de snelheid en de mogelijkheid om hele complexe ontwerpen te graveren. Er is geen contact met het hout waardoor er dus ook geen schade of slijtage aan het gereedschap ontstaat.

Voordelen van hout graveren met een laser

Hout graveren met een laser is een speciale techniek omdat het enkele unieke voordelen biedt ten opzichte van traditionele gravuremethoden:

Tot in de puntjes nauwkeurig:  Hout graveren met een laserstraal kan tot in de puntjes gedetailleerd worden uitgevoerd. Complexere toepassingen zijn dus zeker mogelijk bij Raidho.

Snelheid: Ondertussen is het bekend dat lasergraveren erg snel gaat. Hout graveren werkt net zo snel.

Geen fysiek contact: Bij traditionele gravuremethoden wordt het hout bewerkt met gereedschap. Dat kan dus leiden tot slijtage en schade aan het gereedschap en het hout zelf. Met lasers wordt het hout niet fysiek aangeraakt. Er is dus geen schade noch slijtage.

Flexibiliteit: Hout graveren kan op verschillende soorten hout. Dezelfde precisie en snelheid kan dus op meerder houtsoorten worden toegepast. Bij Raidho zijn we net zo flexibel!

Wat zijn de mogelijkheden hout graveren met een laser?

Hout graveren biedt heel veel mogelijkheden. Denk aan:

Afbeeldingen en illustraties: Lasers kunnen zeer gedetailleerde afbeeldingen en illustraties graveren op houten oppervlakken, inclusief portretten, landschappen, dieren, logo’s en vele andere onderwerpen.

Tekst en lettertypen: Lasers kunnen ook tekst graveren, inclusief verschillende lettertypen en stijlen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het personaliseren van houten producten zoals borden, medailles of relatiegeschenken.

Logo’s en merken: Lasers kunnen ook logo’s of merken graveren op hout, bijvoorbeeld op promotionele producten of relatiegeschenken voor bedrijven.

Decoratieve patronen: Lasers kunnen decoratieve patronen graveren op houten oppervlakken, zoals bloemen, geometrische vormen of andere ontwerpen.

Gepersonaliseerde houten geschenken: Lasers kunnen ook worden gebruikt om gepersonaliseerde houten geschenken te maken, zoals gegraveerde houten kisten, fotoalbums, snijplanken, borrelplanken en houten verpakkingen.

Houten kunstwerken: Met lasers kan ook complexe houten kunstwerken worden gemaakt, zoals maquettes .

Lasergraveren op hout is duurzaam en ecologisch

Er wordt minder afval geproduceerd bij hout graveren. Doordat het houtoppervlak door de laser wordt verbrand en verdampt blijft er geen afval of zaagsel over. Ook het hout kan hergebruikt worden. Hout is een hernieuwbaar materiaal en voor lasergraveren kunnen ook kleine stukjes hout gebruikt worden.

Hout graveren met een laser is ook energiezuinig doordat er effectief minder energie nodig is om het te graveren.

Voor welke bedrijven is hout graveren met een laser ideaal?

  • Meubelmakers kunnen lasergraveren gebruiken om hun logo of andere ontwerpen in houten meubels te graveren.
  • Houtbewerkingsbedrijven kunnen hout laten graveren om verschillende producten te maken en te personaliseren.
  • Cadeauwinkels kunnen lasergraveren gebruiken om gepersonaliseerde cadeaus te maken zoals houten sleutelhangers of houten fotolijstjes.
  • Evenementen- en bruiloftsplanners kunnen lasergraveren gebruiken om gepersonaliseerde houten uitnodigingen, tafelnummers en andere decoraties te maken. Hout graveren is een elegante en unieke manier om cadeautjes te personaliseren.
  • Marketing- en reclamebureaus kunnen lasergraveren gebruiken om gepersonaliseerde relatiegeschenken te maken, zoals houten pennen, sleutelhangers en flessenopeners.
  • Architecten en interieurontwerpers kunnen lasergraveren gebruiken om gepersonaliseerde houten decoraties en wandpanelen te maken.

 

Lasergraveren op hout is een ideale en duurzame manier voor veel bedrijven. Raidho is een expert op vlak van lasergraveren door hun jarenlange ervaring of het nu op inox/rvs of hout is.

Vraag gerust een offerte aan. Met onze persoonlijke service en expertise bieden we je graag kwaliteit in lasergraveren voor een eerlijke prijs.